Sayfalar

25 Ocak 2014 Cumartesi

Gelecekten Haberler: Cep Telefonları Ellere Yapıştı!!



























Gittiğim her yerde, adım başı akıllı telefon bağımlısı aklıevvellerle karşılaşıyorum.
Hani şu gittiği tuvaletten bile check-in yapanlar, cebiyle yatıp cebiyle kalkanlar, karşıdan karşıya geçerken bile gözünü ekrandan ayırmayanlar, telefonundan 5 dakika ayrı kalsa titreme krizine girenler var ya, işte bugün lafım onlara!
Bir gün o telefon gerçekten ellerine yapışacak, bakın görün! Sonra demedi demeyin.
Ve bakın o günler geldiğinde gazetelerde neler yazacak!
Buyrun hepberaber okuyalım:

Yıl 2020.. Ve akıllı cep telefonları gerçekten aklıevvellerin ellerine yapıştı!

FLASH FLASH FLASH! Uyuryazarlar ortalığı karıştırıyor! 
Gençler arasında, son derece tehlikeli sonuçlar doğurabilecek yeni bir hastalık gelişti: Uyuryazarlık! 
Uyurgezerliğin yeni çağa adapte olmuş hali olan bu hastalığa yakalanan gençler, cep telefonları ellerine yapışık olduğu için, uyku halindeyken de farkında olmadan telefonlarını kullanabiliyorlar! 
Eski yıllarda, sadece alkol aldıklarında eski sevgiliye ya da platonik sevgiliye "gereksiz" mesajlar atan gençler, artık uyku halindeyken de tanıdıkları ya da tanımadıkları olmadık kişilere, olmadık mesajlar göndermeye başladılar! Bazen aşk cümlelerinden, bazen de küfürlerden oluşan bu ayarsız mesajlar yüzünden insanlar birbirine girmeye başladı, birçok karı-kocanın arası açıldı, dostlar düşman oldu.
Uzmanlar, uyuryazarlığın genetik olabileceğine dikkatleri çekerken, uyurgezer anne - babaların bu konuda daha dikkatli olmaları gerektiği konusunda halkı uyardılar. Bu hastalığın bir tedavisinin olmadığını ama uyurken çocuklarının telefonlu ellerine bebek eldiveni geçirmelerinin vakalarda azalma gösterebileceğini kaydettiler.

Daha sağlam telefonlar yolda!
Son aylarda bıçkın mahalle delikanlılarının sosyal medyada, akıllı telefonların dayanıksız olduğuyla ilgili yakınmaları nihayet meyvesini verdi! 
Günde en az bir kavgaya karışmadan rahatlayamayan bu delikanlılar, attıkları ilk yumrukta ellerine yapışık olan telefonlarının dağıldığından şikayet ediyorlardı. İlk başta bunu önemsemeyen cep telefonu üreticileri, geçen hafta delikanlıların "cep telefonu kullanmayı bırakırız" tehdidini - bu kişilerin sayısının çokluğundan dolayı  - göz ardı edemedi ve daha sağlam, üç - beş yumrukta dağılmayan cep telefonu kasaları üretmeye başladılar. Buna çok sevinen bıçkınlar, haberi birbirlerine sille tokat girişerek kutladılar!

Karı - koca davalarında şok gelişme!
Bundan sekiz ay evvel, cep telefonları ellerine yapışık olduğundan ev işlerini fena halde savsaklayan karılarına topluca boşanma davası açan 382 kocanın davalarında süpriz bir gelişme yaşandı. Son celsede kadınların savunmasında en çok ilgiyi şu cümle çekti:
"Biz bu herifleri elleri ekmek tutuyor diye aldık! Ama artık ellerinin cep telefonundan başka bir b.k tuttuğu yok! Biz de onlardan şikayetçiyiz!.."
Bunu dikkate alan hakim, kocaların akıllı telefon kullanmaya başladıktan sonra iş gücünde ve gelirlerinde bir düşüş olup olmadığını incelemek üzere davayı erteledi. 
Cepleri ellerine yapışık olduğu için güvenlikten geçemeyip, adliyeye giremeyen davalı ve davacılar haberi adliye bahçesinde öğrendiler.

Deodorant satışlarında patlama! Şampuan firmaları tek tek batıyor! Turistler zorlanıyor!
Ellerindeki telefonlardan dolayı duşa girip yıkanamayan gençler yüzünden şampuan firmaları batma noktasına geldi!.. Kollarını iki yandan havaya kaldırıp annelerine deodorant sıktırtarak idare etmeye çalışan gençler sayesinde deodorant firmalarının satışı ise zirve yaptı.
Ancak bu deodorantların da yeterli gelmemesi yüzünden ve genç nüfusun da çokluğundan, ne yazık ki şehrin kokusu her geçen gün daha da ağırlaşıyor.
Şehirde yaşayanlar buna alışmış olsa da, yabancı turistlerin bu kokudan çok rahatsız olduğu, uçaktan inen turistlere gümrükte burun tıkaçı dağıtılmaya başlanacağı açıklandı.

Salak solak birbirine girdi!
Akıllı telefonların ellere yapışması en çok ortaokul ve lise öğretmenlerini zorluyor! O güne kadar sağ elleriyle yazı yazmaya alışmış olan öğrenciler, akıllı telefonların sağ tarafı işgal etmesi yüzünden sol elle yazmayı öğrenmeye çalışıyorlar ve çok zorlanıyorlar. Solak olanlar da sağ elleriyle yazmaya çalışıyor ama başaramıyorlar.
Bu nafile çabalar ders akışını yavaşlatıp, müfredatı etkilediği gibi, sınıf öğretmenlerini de çıldırtma noktasına getirdi.
Ortamın karışması ve eğitimin aksaması sonucu, Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, doğuştan solak olan öğrencilerin sağlaklara, sağlakların da solaklara yardım etmesi zorunlu kılındı. Net bir açıklama yapılmasa da, yardım edenlerin sene sonunda çeyrek altınla ödüllendirileceği, etmeyenlerden ise ceza olarak yarım altın toplanacağı söyleniyor.

Edebi metinlerde ve şiirlerde değişiklik önerisi! Yazarlar ayağa kalktı!
Okullarda yapılan araştırmalarda, gençler arasında "el" kelimesinin yerini "cep telefonu" kelimesi aldığı için, ortaokul ve lise öğrencilerinin edebiyat dersinde okuma yaparken, içinde "el" kelimesi geçen metinleri benimseyemedikleri ve kavrayamadıkları ortaya çıktı. Öğretimin güncel tutulması gerektiğini savunan öğrenciler, metinlerdeki "el" kelimelerinin "cep" kelimesiyle değiştirilmesi için imza kampanyası başlattı. Yazarlar sinirden çılgına dönerken, Milli Eğitim Bakanlığı, "Eğitimde Verimliliğin Arttırılması" kapsamında, metinlerdeki el'leri sildirip, yerlerine cep yazdırmaya başladı bile.
Bunu duyan gençler, şarkı sözlerinde de aynı temizliğin yapılması gerektiğini, çünkü müzik dinlerken havaya giremediklerini, romantik parçalarda ağlayamadıklarını söyleyerek bir imza kampanyası daha başlattılar. Yazarların ve söz yazarlarının bu konuda birlik olacakları konuşulurken, bazı şarkıcılar ise bunun hiç sorun olmadığını belirttiler. Ve "Ne var yaniii, haydi şimdi cepler havaya oooh der havamıza bakarız!" diye eklediler.

Seks görüntüleri toplantı salonunda! Borsa karıştı!
Cep telefonu bağımlılığı iş hayatını birbirine karıştırdı. Sevgilisiyle sevişirken, eline yapışık olan cebi yanlışlıkla açılan ünlü işadamının mahrem görüntüleri eş zamanlı olarak holdingte yapılan toplantının ekranına yansıdı. İş adamının o sırada toplantıda bulunan karısı şoka girerken, holding patronu olan kayınpederi önce kalp krizi, ardından felç geçirdi. Salondaki rakip firma yetkililerinin bunu anında sosyal medyada paylaşmasıyla ise şirket hisseleri dibi gördü. İleriki günlerde bu durumun borsayı nasıl etkileyeceği merakla bekleniyor.

Kazalar artıyor!
Son aylarda hızla artan, "ekrandan kafayı kaldıramamaktan" kaynaklanan trafik kazalarına bir yenisi daha eklendi.  Yolda uykusu gelmesin diye, direksiyon başında şeker kırmaca oynayan otobüs şoförü, yola devrilmiş olan şeker kolilerini fark etmedi!.. Asfalttaki şekerleri kırarak üstünden geçen ve bu yüzden direksiyon hakimiyetini yitiren şoför otobüsü şarampole yuvarladı. Kazada can kaybı olmadı.  Yolcular şoförden davacı olacaklarını belirtirken, şoför; şeker kolilerini yola devirenlerden mi, şeker kırmaca oyunundan mı şikayetçi olacağına henüz karar veremediğini açıkladı.

Hayat birbirine girdi! EKLENTİLER geliyor!
Akıllı cep telefonlarının ellere yapışmasının hayatın pek çok alanında türlü zorluklara yol açmasına ve insanları çıkmazlara sokmasına rağmen halk onları kullanmaktan vazgeçmiyor!
Hal böyle olunca da firmalar dengeyi sağlayabilmek için yaratıcı eklentiler geliştirmeye başladı!
Geçen ay ilk defa geliştirilen, cep telefonuna monte edilen tarak eklentisi çok ilgi görünce ve gençler aylardır içinde bulundukları paçozluktan kurtulmaya başlayınca, bu diğer firmalara da ilham verdi. Bunu gören diğer firmalar birbirleriyle rekabet halinde, eklenti üzerine eklenti geliştirmeye başladılar.
Hanımlar arasında en çok ilgiyi, hamur açmak için oklava eklentisi, kabak oyucu, domates soyucu, çorba karıştırıcı, pirinç ayıklayıcı eklenti ve kendinden kremli, masaj da yapabilen peeling eklentisi görüyor. Ayrıca şu anda ar-ge aşamasında olan aynasız ruj sürebilme eklentisi de hanımlar tarafından merakla bekleniyor!
Geçen ay piyasaya sürülen sevgili saçı okşayıcı eklentisi romantikler arasında hızla yayılırken, yanaktan makas alma, popoya şaplak atma gibi eklentiler ise çapkın beyler tarafından kapışılıyor!
Diğer yandan matkap tutucu, ampul söküp takıcı ve göbek kaşıyıcı eklentiler de erkekler arasında çok popüler olanlardan.
Tüm bu yasal eklentilerin yanı sıra, merdiven altı atölyelerde üretilen bazı eklentiler de tartışma yaratıyor. Milli olamamış ergen delikanlıların ihtiyaçlarına yönelik eklentiler üretilen atölyeler genelde görmezden gelinirken, esrarlı sigara sarma eklentisi üreten atölyelere seri baskınlar düzenleniyor.

Sigara tiryakileri ayaklandı!
Her türlü fiil için eklenti geliştirilirken, sigara tutucu eklentinin geliştirilmesine devlet onay vermedi. Sol elle içmeye çalışırken sigarayı ellerinden düşürüp üstlerini başlarını ve hatta evlerini yakan tiryakiler isyanda! Bu konuda yürüyüş yapacakları ve yürürken de ellerindeki sigaraları önlerinden geçtikleri dükkanların içine fırlartarak eylem yapacakları söyleniyor...

Yeni nesil şarj cihazları piyasada!
Cepler elden düşmediği için şarjları çok çabuk tükendiğinden ve her zaman priz bulunamadığından, yetkili firmalar şikayetleri değerlendirdi ve sürtünme ısısıyla şarj olan cep telefonları geliştirdiler!
Bir haftadır piyasada olan ve kaba ete sürtülerek şarj edilen bu telefonların şarjı on gün dayanıyor. Firmalar bu ürünün ayrıca kaşınma eklentisi yerine de geçeceğini ve çok popüler olacağını belirtiyorlar.

Yepyeni bir estetik operasyon dalı!
Son aylarda bilim adamları, cep telefonuna yapışık yaşamanın bir davranış biçiminden çıktığını ve artık fiziksel bir özellik haline geldiğini yani telefonların gerçekten deriye yapışık olduğunu belirttiler. Ama gençlerin, donlarından daha sık telefon değiştirdikleri göz önüne alınarak, yeni bir estetik ameliyat türünün geliştirilmesine karar verildi. Bu yöntemle, yeni telefon alan gençler ameliyat masasına yatarak eski telefonlarını söktürecek.
Ancak burada gençleri zorlayacak bir durum söz konusu çünkü yeni telefonlarının takılabilmesi için sekiz saat geçmesi gerekiyor. Bu sekiz saatlik sürede hastaların telefonsuzluktan kaynaklı ağır depresyona girmemeleri, intihara teşebbüs etmemeleri için, ameliyattan çıkar çıkmaz sekiz saatliğine yatabilecekleri psikolojik destek ünitelerinin kurulmasına karar verildi.

Veee... Cepli bebek doğdu!
Bu arada, Trabzon'da herkesi şoka sokan bir durum meydana geldi! 
Dünya tarihinde ilk kez bir bebek, elinde cep telefonuyla doğdu! Aile bu doğumun şokunu üstünden atamadan tüm dünyadan bilim adamları ülkemize akın etmeye başladı.
Bebek üzerinde yapılan uzun ve yoğun incelemeler sonucunda, bilim adamlarından İsviçreli olanı, bunun sadece bizim ülkemizde gözlemlenen bir evrim süreci olduğunu, bundan sonra Türkiye'de artık çocukların böyle doğacağını ama istersek hamileliğin ilk 1 ayı içerisinde bebeğimizi cepli ya da cepsiz olarak seçebileceğimizi bildirdi. Ancak bu durumun diğer ülkelere sıçramaması için ülkemizin "bir acayip ülke" kapsamında karantinaya alınacağını belirttiler.
Bu durumdan hiç rahatsız olmayan pek çok anne-baba adayı, aksine, çocuğa cep telefonu alma masrafından kurtulacakları için sevinçten havalara uçtular. 
Yıllardır bu gelişmelerden (!) fena halde rahatsız olup tırsan normal insan evlatları ise usul usul ülkeyi terk etmeye başladılar.

Ancak bu bağımlılığa başından beri karşı çıkan E.Ç ve yandaşlarının, ülkeyi muhtemel karantinadan çıkartmak ve bu bağımlılığı daha da cozutmadan yok etmek için darbe yapmayı planladıkları söylenenler arasında.

Evet, şimdi haberlerin sonuna geldik. Artık kaşık eklentilerinizi takıp yemeklerinizi yiyebilirsiniz.
Herkese afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...