Sayfalar

17 Aralık 2016 Cumartesi

Gitsen Bir Türlü, Kalsan Bir Türlü




Güzel bir hayat yaşamak için, şu hayatta güzel bir şeyler yapmak için çalışıp didiniyorsun... Yorgun argın haftayı bitirip evine geliyorsun, ailenle mutlu bir akşam geçiriyor ve şöyle güzelce dinleneceğin ve gelecek aylar için planlar yapmaplanladığın güzel bir güne uyanmak üzere yatıyorsun. 

Sonra uyanıyorsun ve güm! 

Boğazına yumruklar diziliyor. 
Ben şimdi kendimi nasıl düşüneceğim tüm bunlar olurken diyorsun.
Yapmayı planladığın güzel kahvaltı sadece karın doyurmaktan ibaret bir aktiviteye dönüşüveriyor, tvdeki yeni (!) patlama haberini izleyerek. 
Canın yanıyor, sayıp sövüyorsun, ama geçmiyor. 
Biliyorsun ki yine olacak, yine yine! 

Güzel ülkenin geldiği duruma inanamıyorsun. Sen iyisin çünkü. İyi bir insan olmaya çalışıyorsun en azından. 
Okuyorsun, araştırıyorsun, kendini geliştirmek icin uğraşıp duruyorsun. Çağdaş bir beynin var, saygın var, vicdanın ve merhametinin pusulasıyla ilerlemeye, aldığın kadar vermeye çalıştığın bir yaşamın var. 
Temiz olmak, sevmek, paylaşmak istiyorsun. Medeni bir insansin. Sorgulayan, tartişan bir bireysin. 
Ailen, arkadaşların, çevrendeki insanların çoğu hep senin gibi. Ve ama senin sahip olduğun erdemlerin hiçbirine sahip olmayan, ahlaktan, vicdandan, doğruluktan yoksun kişilerin ellerinde ülken paramparça oluyor. 

Günlük hayatındaki küçük mutlulukların, en basitinden ailenle geçireceğin sıradan ve huzurlu saatlerin, kendi halinde yaşamak istediğin günlük hayatın elinden alınıyor. 
"Biz bunu hak etmiyoruz. Biz iyi insanlarız. Doğru insanlarız. Bunu niye yaşıyoruz?" düşünesi dönüp duruyor zihinde.
Her gün. Her saniye.
Bazen lanet ediyorsun, bazen gayret ediyorsun, bazen ağlıyor, isyan ediyorsun hatta bazen yeter benden bu kadar diyorsun.
Ama ne dersen de, işin içinden çıkamıyorsun.
 

Bağırsan bir türlü, sussan bir türlü.
Üstüne gitsen bir türlü, kendine dönsen bir türlü.
 

Öyle bir hayat yaşıyoruz ki,
Gitsen bir türlü, kalsan bir türlü...

2 yorum:

  1. Yazının altına imzamı atıyorum Eylül'cüğüm, hepimizin hislerine tercüman olmuşsun. Gitsek bir türlü, kalsak bir türlü. Zaten gidecek durumda da değiliz çoğumuz. Kimse kucak açmış bizleri beklemiyor:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Müjde Abla'cım. Hepimizde kafalar çok karışık. Hani "Ne olacak bu memleketin hali?" diye bir geyik vardır ya, aynen onu -hem de çok beter bir şekilde - yaşıyoruz maalesef.

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...