Sayfalar

21 Aralık 2015 Pazartesi

Kötü Pazartesi






Bazı sabahlar, yataktan hızlı kalkacak kadar enerjim olmadığında, Instagram'a bir göz atayım önce diyorum.

Bu sabah da öyle yaptım ve yatağın içinde hareketsiz kalakaldım.
"Nasıl olur, olamaz!?" seslerime koştu kocam.

Birebir tanımasam da uzun süredir blogunu takip ettiğim, sevdiğim, günlük yaşamından, hamileleğine, doğumuna, hayatının ve bebeğinin birçok sürecine blogundan ve sosyal medyadan tanık olduğum sevgili Sergül ne yazık ki dün gece minik yavrusu Efsun'u kaybetmiş.
Görünce inanamadım. Kaskatı oldum.

Ve o andan itibaren de, saatlerdir evde elim ayağım birbirine karışıyor. Çok üzgünüm.


Dayanamıyorum bebek ve çocuk ölümlerine. Kim dayanabilir ki zaten?
Bir hayatı olamadan, hatta belki daha ilk kelimesini bile söyleyemeden bu dünyadan göçüp gidenlere yüreğim dayanmıyor.
Ve bu bebelerin geride kalan ana babaları için ne diyeceğimi, ne düşüneceğimi bile bilemiyorum inanın. Allah kimselere vermesin böyle bir tarifsiz acıyı. 
Yaşamayan bilemez, anlayamaz ama sadece tahmin etmesi bile feci.

Sergül'ü blog camiasında bilmeyen zaten yok. Japon kocası Yoshi ile yıllardır Japonya'da yaşayan, Sökeli, binlerce takipçisi olan, buna rağmen her zaman çok rahat, çok doğal, samimi, iyi kalpli, hayvan sever ve çok tatlı bir kız.
Bunu yaşadığı için gerçekten tarifsiz üzgünüm ve diyecek kelime bulamıyorum. Milyon tane düşünce geçiyor kafamdan, onlara dair, hayata dair, ölüme ve yaşama dair ama yazacak adamakıllı iki kelimeyi toparlayamıyorum.
Sadece, derin sabırlar ve sağlık dileyebiliyorum kendisi ve tüm ailesi için.

Bebeklerin ölmediği bir dünya dilesem 2016 için, gerçekleşir mi acaba?
Gerçekleşmez değil mi?

Ne acı.




4 yorum:

  1. Eylül'cüğüm ben tanımıyordum, neden ölmüş? Ya ne kadar kötü bir şey:( diyecek bir şey bulamıyorum Allah annesine sabırlar versin:( Dayanması ne kadar zor:(((((offff......:((
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Müjde Abla, birkaç gündür rahatsızmış, ishal, iştahsızlık ama doktor bir şey yok deyip göndermiş. "Çok şükür" yazmıştı kızcağız... Bu sabah da haberini aldık Instagram'dan. Feci bir şey, sabahtan beri kendime gelemedim. Düşünün ki birebir tanımıyorsunuz ama sürekli fotolarını, videolarını gördüğünüz bir minik bebecik... Anne-babasına güç kuvvet diliyorum ben de.. Çok zor, çok kötü, çok..

      Sil
    2. Allah Allah bir şey yok deyip göndermek ha!!! Bu nasıl şey peşine düşsünler peşini bırakmasınlar...otopsi yaptırsınlar öyle şey olur mu? Benim aklıma 1000 türlü şey gelir onun yerinde olsam:::::(((

      Sil
    3. Çok zor bir durum gerçekten Müjde Abla'cım, insan kafayı yer. Üstelik kızcağız orada uzaklarda yaşıyor bu acıyı, kendi annesinden, yakınlarından uzakta... Allah sabırlar versin diyorum... Doktor konusunda da ne yaparlar bilemem ama gerçekten hatası varsa doktorun, umarım durum çıkar ortaya. Sevgiler.

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...