Sayfalar

22 Kasım 2014 Cumartesi

Çağan Irmak, Kocamı Neden Ağlatamıyorsun?

















Kocam, "Çağan Irmak ağlatma mühendisliği yapıyor." dedi dün gece.
Tam da, hangi filme gitsek diye internetten bakınırken ve Unutursam Fısılda ile Karışık Kaset arasında karar kılmaya çalışırken.
"Hah, buna gidersek yine ağlayacağız." dedi, Çağan Irmak'ın Unutursam Fısılda'sını kastederek.
"Sen ağlamazsın ki! Nerdeee, keşke ağlasan!" dedim ben de. 
Kocam bilir, filmlerde, dizilerde eşleriyle birlikte ağlayabilen adamlara özenmişimdir hep.  Ama sanmayın ki benim kocam duygusuz bir hırt. Hayır tabii ki öyle değil, tersine çok da hisli adamdır.
Ama bir filmin ağlamalı film olduğu baştan belliyse, hemen bünyesindeki alarmlar çalmaya başlar sanki... "Ağlama, ağlama, ağlama!! Herkes ağlayacağı için sen sakın ağlama! Hatta ağlayanlarla dalga geç!"
Nedendir bilmem ama bu genelde böyle.  Hal böyle olunca bana da geliyor bir kasılmalar. Kendimi "Öööğğuuuhuuu aaauuhuuuu!" diye bırakmak istediğim sahnelerde, böyle saçlarımı kafamın iki yanından yüzümü kapayacak şekilde çekiştirip kapamalar, burun çekme seslerim duyulmasın diye böyle nefesimi içime içime çekmeler, selpakları saklamalar, gözyaşlarımı içime akıtmalar, için için ağlamalar... .:)
Ve tabii bu arada yan gözle kocamın ifadesini kollamalar, "Acaba o da hisleniyor mu? Acaba onun da kalbine dokunuyor mu bu sahne? Yok, hislenmiyor gibi.. Ama niye, duygusuz mu benim kocam? Ay dur, burnunu çekti sanki, ağlamak istiyor da tutuyo gibi.. Bak gözleri de yaşlandı, azıcık parlayıverdi sanki... Yok yahu, ışık vurdu ondan oldu... Yok yok, onun da içi acıdı, bak derin derin nefes alıyor gibi.. Yoksa kemeri mi sıkıyor? Ayyy ne hissediyor bu adam yaaa oooff?!?" şeklinde triplere girip, filmi kendime zehir etmeler...
Ve çook sonra, "Eeeh yetti bea!" dediğim bir an...
Sen ağlamazsan ağlama sevgili kocam, ne yapayım, ben ağlayacağım bu sahnede, hatta bu filmim her saniyesinde! Hatta kimse ağlamasa bile ben ağlayacağım tamam mı? Göz benim, yaşı benim, burun benim, selpaklar benim yahu!!
:)
Her şey bir yana, tatlı kocam gerçekten böyle. Ama diğer yandan da gerçekten hisleniyor Çağan Irmak filmlerinde, biliyorum. Çok severek izliyor, onun da içine dokunuyor, fena oluyor. Sadece karısı kadar ağlamaklı ve titrek değil. :) 
Ama ben böyleyim. Hele de kendimi dolu hissettiğim bir dönemse ya da dolunay falan varsa ( aa siz benim dolunayda ağlamaklı kurt adam olduğumu hala bilmeyenlerden misiniz?), en abuk sabuk sabuk dizilerde bile ağlayabilirim, değil ki Çağan Irmak filmleri!

Dün, gecikmeli olarak Unutursam Fısılda'ya gittik. Hümeyra, Zeynep Farah Abdullah ve Mehmet Günsür, müzik, 70ler, 80ler, o eski günler...
Çok güzeldi.
Yalnız şöyle bir şey oldu, normalde benim bildiğim, tanıdığım Eylül'ün ağlaması gereken sahnelerde ben ağlamadım. Allah allah nooluyoruz yahu dedim. Hani tuzluğu silkelersin tuz dökülmez de biraz daha hızlı sallarsın ya, işte öyle silkeledim kendimi. Ama yok, ı-ıh, ağlama gelmedi.
Eyyyvahh dedim, benim adamı ağlatacağım diye umarken o mu beni kendine benzetti yoksa? 
"Haaayyııır, olamaaazzz! Bunu bana yapamaaaz!", derken.... Hümeyra'nın konseriyle şarıl şarıl açıldı benim musluklar!
Kocamdan saklamadım gözyaşlarımı.
Ama sol tarafımda yabancı bir kız oturuyordu, saçlarımı o yönden kapadım yüzüme bu sefer.
Ağladım, ağladım.
Çağan Irmak filmiydi sonuçta.
Seviyorum ben o adamı. Ağlatma mühendisiymiş, şuymuş, buymuş, olsun!
Demek ki bana hitap ediyor yaptıkları, yüreğime dokunabiliyor.
Kocam da çok sevdi bu filmi, gerçekten.

Ağlamadı ama olsun! :)


 


6 yorum:

  1. :))bu ağlatma işine ben gıcık oluyorum, Türk milleti olarak mazoşist miyiz neyiz anlamadım, Öyle Bir Geçer Zaman ki, çok ağlattığı için sanki çok seviliyordu! Dizide Cemile'nin ve çocuklarının başına gelmedik felaket kalmadı, dayak, hizmetçi olması, yangın, oğlu tutuklandı, sadist işkenceci, kızı öldü yani artık ne felaket gelecek derken bitti şükür dedim ama yine de izledik başkalarının acısından mutlu mu oluyoruz? Yok sanmam o kadar kötü değiliz ama başkalarının acılarını izleyince oh biz iyiyiz şükür deyip rahatlıyoruz da o rahatlama için mi seviyoruz ağlak hikayeleri? Niye bu kadar meraklıyız acıklı diziye? Bu arada yeni Türk filmlerine çok ön yargılıyım izleyemiyorum en son Veda'yı izledim o da Atatürk olduğu için :) ben eski Türk flimlerini daha çok seviyorum ha bir de acıklı sonla bitmeyecek:))
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Müjde Abla, bu ağlaklık olayı dizilerde olunca hiç çekilmiyor, haklısınız. Çünkü dizler çooook uzun sürüyor, yıllara yayılıyor ve ağlatma temelli dizileri takip edenlerin de psikolojilerinin bozulmaması mümkün değil. Ve evet, bir ailenin başına bu kadar mı çok bela gelir!? Bakınız: Yaprak Dökümü. :) Dizilerde adamı cidden enayi yerine koyabiliyorlar, doğru...
      Ama film olunca dozu belli oluyor. :) Ne kadar sündürüp uzatabilir ki? En fazla 2-3 saat. :)
      Ben yeni nesil Türk filmlerinin bazılarından nefret ediyorum, fragmanını bile izlerken içim kalkıyor. (Şafak Sezer, Peker Açıkalın, M.Ali Erbil vs... oynadığı basit, cıvık, iğrenç filmler...)
      Ama bazı Türk filmlerini ise keyifle izliyorum. Mesela bir "Aşk Tesadüfleri Sever"i defalarca izleyebilirim... Ya da Cem Yılmaz filmlerini.. İşte böyle bende durumlar.:)

      Sil
  2. Yine çok keyifli bir yaziydi her hafta haftalik dergi gibi heyecanla actigim bir sayfa oldu :) bunun icin ayrica tesekkur ederim hocam :)Çağan Irmak filmlerini bende çok severim ve hepsini izlemeye çalışırım izledikten sonra film hakkında konuşacak kişi çok bulamadığımdan düşünürüm kendi kendime neden seviyorum bu adamım filmlerini diye. Filmlerinde tek konu islemiyor aileye kardeslige kiskancliga aska hirsa arkadasliga vsvs. Bi cok konuya deginiyor ve illa ki bir yerden yakaliyor beni. Iste bu deyip akip gidiyorum ve film cikisinda "film nasildi" diye sorduklarinda o sahneyi kendi sahnemi anlatirken buluyorum kendimi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yeliz'cim asıl ben teşekkür ederim bu kadar keyifle okuduğun için. :)
      Çağan Irmak filmlerindeki komedi-dram harmanı benim çok hoşuma gidiyor. Mesela Babam ve Oğlum'u izlerken bi sahnede yüreğimiz burulurken, bi bakıyoruz on saniye sonra kahkahalara boğulmuşuz. :) Hoşuma gidiyor bu. :)

      Sil
  3. karışık kaset filmi için de çok güzel diyorlar. ıssız adam da duygulanmıştım, hele babam ve oğlum çok ağlatıcıydı:)

    YanıtlaSil
  4. Rahat Yazar, evet kesinlikle katılıyorum.
    Karışık Kaset'e de gideceğiz ama o yeni girdiği için, önceliği Çağan Irmak'a verdik. :)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...