Sayfalar

8 Temmuz 2016 Cuma

Trafiksiz İstanbul Görmüş Masum Eylül



 Uzun yıllardır neredeyse her yaz Bodrum'da uzuuun uzun kalan bir insan olarak, yazın, özellikle de bayram tatillerinde insanların "İstanbul'da kimse kalmadı, yollar bomboş!" tarzında sözlerini "Hmm.. E iyi peki o zaman..." şeklinde dinler, çok da umursamazdım. 

İstanbul'da değildim ya, bana neydi!

Şimdi - tam da bugün - o insanların ne demek istediklerini çok iyi anlamış bulunuyorum. 
Bayram tatilinde İstanbul'da kaldım ama trafiği (ya da trafiksizliği) deneyimleyebilceğim yerlere çıkmamıştım pek.

Bugün ise çalışıyorum. Ve şirkete servisle değil de, bir arkadaşın arabasıyla geldik. Adeta uçtuk!  Şaka gibiydi. Çok hoştu. 
Normalde sabahları benim için yol demek, uyku demek. Gece geç yatıp az uykuyla maymun gibi kalktığımda bile "Amaan neyse serviste uyurum." diyen, hemen İBB'den trafiği kontrol edip, kırmızı çizgileri görünce, "Oh oh süper, trafik sıkışık, uzun uzun uyurum hatta" diye sevinen bir tipim. Ama bugün değil uyumak, daha ne olduğumuzu anlayamadan, - arkadaş hızlı kullanmamasına rağmen - çok ama çok kısa bir sürede İstanbul'un bir ucundan diğerine vardık.

Adamcağız "9'da yola çıkalım" dediğinde, "Ee 9'da zaten iş başlıyor, nasıl olacak?" diye düşünmüştüm, ama 9.5'ta şirketten içeri adımımı attığımda gördüm ki pek de güzel oluyormuş!

Ha bir de, 9'da iş başlıyor dedim ama 200 kişilik şirketimizin çalışanlarının  yerinde yeller esiyor an itibariyle! :) Neredeyse herrrkes kırmış bugünü. Ben part-time çalıştığım için iş düzenimin ayarının bozulmaması açısından geldim ve şirketin bu halini de gördüm ya pek tatlı oldu.

Neyse, geldiysek çalışacağız tabii ama yine de ofiste bir blog yazısı yazabilme lüksünü yakalayabildiğim için çok mutluyum. 

Bir de bu yaz çoğunlukla İstanbul'dayız ve güzel şehrimiz bize ne gibi güzellikler sunacak açıkçası çok heyecanlı ve hevesliyim.

Hep birlikte yaşayıp görelim o zaman!

2 yorum:

  1. 9,5' da işe başlamak iyiymiş:) keşke her zaman trafik öyle olsa di mi?:) Ben kaç yıl oldu İstanbul'dan Ankara'ya göç edeli şimdi kaç katı kalabalık olmuştur:( sıcağı, nemi, trafiği İstanbul'un üç sevmediğim yanıydı hep...:)

    YanıtlaSil
  2. Normalde 9'da başlıyoruz tabii ama bugün arabalı arkadaşa uymak için böyle oldu Müjde Abla'cım. :)
    İstanbul'un neminden ve trafiğinden herkes yaka silkiyor zaten, çok fena. Şimdi trafik azaldı ama sıcak beter. Evde ayakkabı bağlamak için yere eğilip kalkıyorsunuz, ter basıyor. Sürekli duş almadan yaşanmıyor maalesef. Ama yine de çok seviyorum İstanbul'u. :)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...