Sayfalar

3 Eylül 2014 Çarşamba

Melek ve Şeytan


Bugün Turgutreis'te, para çekme yatırma işleri yapmak üzere arabayı kaldırım kenarına çektik, kocam Atm'ye gitti, ben arabada kaldım.
Beklerken bir yandan kucağımdaki kitaba göz atıyor, bir yandan da etrafımı seyrediyordum. Derken gözüm banka şubesinin önünde bekleyen tasmalı bir köpeciğe ilişti. Hayvancık şube kapısının önünde, kuyruğunu sallaya sallaya içeriye bakıyordu. Kapı açıldıkça şöyle girecek gibi yapıyor ama cesaret edemiyordu. Ama nasıl sevimli, nasıl tatlıydı anlatamam.
Belli ki sahibi bankadaydı ve yavrucağın da aklı fikri içerdeydi. Nasıl heyecanlı, nasıl sabırsızdı! Halbuki otursa oraya, sakin sakin beklese, değil mi?
Ama yok, annesi ya da babası çıkana kadar içeriye bakacak, o güzel kuyruğunu sallaya sallaya bekleyecek illa ki. Çünkü yüreğindeki sevgi ve bağlılık kocaman ve çok derin. Onun için hayattaki en kıymetli şey sahibi ve birkaç dakika bile olsa ayrı kalmaya dayanamıyor.

Bu arada girip çıkanlardan bazıları görmeden geçiyor, bazıları ise başını okşuyordu. 
Yavrucağın o tatlı telaşı, merakı ve içeri bakışı görülmeye değerdi gerçekten. Çok ama çok sevimliydi. Ben de kocaman bir gülümsemeyle seyrediyordum onu.
O esnada kapı açıldı. Yavrucak "Acaba sahibim mi çıktı?" umuduyla, kuyruğunu sallayarak kapıya yanaştı, elinde birtakım kağıtlarla bir kadın çıktı dışarı ve köpeciği görür görmez yaygarayı bastı:

"Hooooşşşt!"

Ben tabii dikildim hemen olduğum yerde.
Kadın hızını alamadı, yüzünde son derece rezil bir ifadeyle devam etti:
"Hoooşt! Çekilll, çekil şurdan! Şimdi sinirimi senden alıcam!"
Zavallı yavrucak ne olduğunu şaşırdı, kadına bakakaldı, ürkek ürkek.
Şimdi size kadının köpeğe bakarkenki, onu eliyle 'hoştlarkenki' ifadesini tarif etmek için en doğru sıfatı arıyorum ve evet, sanırım buldum.
İğrençti.
Kadın gerçekten iğrençti.
Arabadan kafamı uzatıp, "Niye öyle davranıyorsunuz köpeğe?!" diye bağırdım.
O da şimdi hatırlayamadığım bir şeyler dedi hınçla. Sadece büyük bir nefretle sarf ettiği son cümlesini duydum: "Turgutreis'te her yer köpek doldu!" 
Tabii bunu, sanki köpekler dünyanın en pis, en tiksindirici şeyleriymiş gibi söyledi. Ben de arkasından "Keşke dünya senin gibilerden temizlense!" dedim ama sanırım duymadı. Dönüp baktığımda, koca poposunu sallaya sallaya uzaklaşıyordu çünkü.

Kadının yüzüne hiç dikkat etmedim. 
Ama size gayet emin olarak söyleyebilirim ki, çok ama çok çirkindi. Gözlerindeki öfke ifadesi 
çok çirkindi bir kere her şeyin başında. Ayrıca kalbinde böyle bir nefreti taşıyan insanın yüzü de zaten güzel olamaz. Allah onu mükemmel hatlarla yaratmış bile olsa, kötü bir insanın güzel görünemeyeceğine inananlardanım ben. Bu yüzden bu kadın çekti gitti ama aklımda kalan onun çirkinliği oldu.
Düşünsenize, sırf sahibi bankada oyalanıyor diye dışarıda heyecanla, umutla ve büyük bir sevgiyle, yerinde duramadan onu bekleyen bir köpek.
Ve kendine hiçbir kötülüğü dokunmadığı halde, üstelik tam tersine sevgiyle kuyruk sallayan masum bir köpeğe bu derece çirkin davranan bir insan.(!)
Allah aşkına, elinizi vicdanınıza koyun da bir düşünün.
Sizce hangisi gerçekten iyi kalpli, hangisi kirli kalpli?
Ve en önemlisi...
Sizce hangisinden korkmalı?

4 yorum:

  1. Eylül'üm o kadını sen gördüm, ben görmedim ama görmesem de gözümün önüne getirdim çirkin, iblis bir şeydi değil mi? Çünkü ruhu çirkin insanların dediğin gibi yüzünün de güzel olması imkansız. Allah bu tip insanların yüzünden nuru alıyor. Bence o kadından çok korkmak gerek çok. İnşallah kısırdır evladı yoktur, ona benzemez.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Müjde Abla, kadın daha kapıdan çıkıp da köpeği gördüğü anda öyle bir hale girdi ki yüzü, hani güzel olsa bile anlaşılması mümkün değildi. Ve tabii neye yarardı zaten, kalbi çirkin olduktn sonra. Çok haklısınız, umarım çocuğu yoktur. Bunlar toptan yok olsunlar diye bakarken, daha da çoğalmalarına dayanamam! :(((

      Sil
  2. İşte böyle kötü insanlar yüzünden bu halde dünyamız, öyle sinirleniyorum ki! Dediğin gibi yüzünü tahmin edebiliyorum, çirkinliğini...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen, katılıyorum. Dünyadaki tüm kötülükler, tüm savaşlar bu kirli kalpliler yüzünden.

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...