Sayfalar

29 Ağustos 2014 Cuma

Yatacak Yeri Olmayanlar



Şşt bana bak bi. Sana söylüyorum. Evet evet sana.
Sen kendini bilirsin. Dinle bir beni.
Sana Angel'ın birkaç günlük hikayesini anlatacağım. Tanıdık geliyorsa, muhattabım sensin.
Sen ve senin gibileri.
Ben size, 'yatacak yeri olmayanlar' diyorum.

Angel, bir Alman kurdu. Güzeller güzeli. Kurabiye gibi, kadife gibi kepçe kulakları, kapkara bir suratı ve her köpek gibi yüce sevgisi olan bir kız.
Ama sevgisini gösterebilecek mecali yok. O güzel kuyruğunu bile sallayamayacak kadar halsiz. Çünkü hasta. Çok ama çok hasta. Üstelik çok bakımsız. Neden biliyor musun?
Çünkü sokağa terk edilmiş. 
Safkan bir Alman kurdu sokaktaki köpeklerden doğamayacağına göre, bir zamanlar bir yuvası, ailesi ya da en azından bir sahibi, bakanı varmış.
Ama sonra o kalleş, kendince bir sebeple atmış Angel'ı sokağa. Sen ve senin gibi yüreği olmayan, köpeğe mal gözüyle, bekçi gözüyle bakan, it gözüyle bakan bir kalleş!
Angel zayıflamış, bitkin düşmüş.
Keneler musallat olmuş garibanın bedenine. Ve o kenelerden bir ya da birkaçı, hastalık taşıyormuş.
Kan paraziti. 
Yemişler, içten içe mahvetmişler Angel'ı.
Senin işin bitince sokağa attığın o masum hayvanı ele geçirmişler, başıboş ve savunmasız bulunca...

Çok geç olmuştu arkadaşım onu bulduğunda. Bitkin, yorgun ve dermansızdı. Akıntıları vardı, 42 dereceye çıkmıştı ateşi.
Günlerce dayandı. Burnundan kanlar geldi, kustu, perişan oldu. İshal kakalar yaptı, kanlı kakalar yaptı, aklına gelebilecek her türlü paraziti döktü. 
Feciydi, feci. 
Nefes alamamaya başladı sonra.
Senin yüzünden! 
Sen onu alıp, kullanıp sonra da paçavra gibi sokağa attığın için!
Senin yüzünden hasta oldu. 
Ah bir dakika.. Belki de hasta olduğu için atmışsındır. Çünkü öyle birisin sen. Sen ve senin gibiler.
Ama ben sana bir şey diyeyim mi... Angel iki gün önce, biraz iyiyken, biz yanından ayrılırken bile arkamızdan öyle hüzünlü ve meraklı bakmıştı ki, o bakışı içimizi parça parça etti.
Sadece birkaç gündür tanıdığımız köpeğin arkamızdan öyle bakmasına perişan olduk. Ertesi gün tekrar göreceğimiz halde. Yüreğimiz kavruldu.
Peki sen nasıl yaptın? 
Sen nasıl bir yaratıksın ki, onu temelli bırakabildin? Nasıl bir insansın ki sen, canın hiç yanmadı? Çünkü eminim sana da öyle bakmıştır. Hatta çok daha acı, telaşlı ve üzgün bakmıştır sana. Senin ne kalleş olduğundan habersiz, kardeş bilmiştir seni. Dost bilmiştir, anne, baba bilmiştir.
Nasıl, nasıl, nasıl yapabildin?

Senin bir adın yok ama varsın biliyorum. Şu dünyada bir yerlerde, belki bize çok yakın bir yerlerde salına salına dolaşıyorsun. Yiyip, içip, dışkılıyorsun. Sokağa terk ettiğin köpeği çoktan unutmuş olarak bir yerlerde pis kahkahalar atıp, bizim doğamızda, bizim dünyamızda, aslında hiç de hak etmediğin bir hayatı yaşıyorsun. O melekler acılar içinde yaşarken, sen gerreksizce çoğalıyorsun. 
Senin adın yok ama senden çok var.

Angel'ın da adı yoktu. İsim koymaya bile zamanımız olamamıştı.
Ve o, senin arkana bakmadan terk ettiğin o güzel kız, dün akşam kanlar kusarak öldü.
Doktorları her şeyi yaptılar ama olmadı, olamadı. Çünkü sen... Sen onu baştan terk ettiğin için. Onun bu hallere düşmesine neden olduğun için.

Onu bulan arkadaşım dün gece uyku uyuyamadı. Kendi evladını kaybetmiş gibi oldu, toparlanamadı. Bizim canımızdan can koptu son iki günde, sen biliyor musun?
Bilmezsin. Bilsen de umursamazsın değil mi?
Sen insan değilsin çünkü. 
Sen bir defosun. Çürük malsın.

Bilmeyi hiç hak etmiyorsun ama söyleyeyim... Angel çok güzel bir yerde uyuyor şu anda. Çok acı çekti ama huzura erdi nihayet.
Sen huzur bulabilecek misin ömründe? 
Bana bir de bakayım. Ha?
Hayır bulamayacaksın. Nedeni bilmeyeceksin belki ama çırpınıp çırpınıp batacaksın.
Ve inşallah en muhtaç olduğun anda el uzatanın da olmayacak. Bak buraya yazıyorum.

Angel'ımız güzel bir yerde yatıyor şükür.
Ama sen ve senin gibiler?
Sizin ne bu dünyada, ne başka yerde... 
Yatacak yeriniz yok.




8 yorum:

  1. Ah Eylül'üm inan içimden bir şeyler koptu:((adı gibi melek olmuş:((bugün bu ikinci acı haber, ben dayanamıyorm artık bizler kedilerimizin, köpeklerimizin gözünün içine bakıyoruz, ödümüz kopuyor bir halsiz olsa, bir kussa, bir keyifsiz olsa amanın acaba hastalandı mı diye, nasıl sokağa atıyorlar? Silah zoruyla kimse kimseye hayvan vermiyor, ayıla bayıla alıyorlar sonra sokağa! Bugün de köpeğe tecavüz haberi vardı, tıklamadım kamera görüntüsüne ama sadece resim ve resme yapılan yorumlara baktım, ben de yorum yazdım dedim ki, "bunu yapan sapığı işid'e versinler kafasını kessinler zil takıp oynamazsam namerdim' of arkadaşım of :(( Angel'i sokağa atanı Allah da sokağa atsın dilerim......

    :(

    YanıtlaSil
  2. Ah Müjde Abla ahh, değil bakmak, sizin bu yorumuzu bile iki parmak arasından okudum, o kadar fena oluyorum. Bunlar geberirken en başta ben baytam ederim ama nerdeee, kötülere bir şey olmuyor!
    Ayrıca çok haklısınız, kimse kimseye zorla köpek vermiyor. Almayın kardeşim, almayın! Of yine sinir yaptım. Bunlardan bize huzur yok. :(

    YanıtlaSil
  3. Eylülcüm, bu acı ve gerçek hikayenle ağlattın beni... Söz bulamıyorum bu mahluklara. Tanrım onların cezasını versin bin beteriyle!!!...

    YanıtlaSil
  4. Kötülere bir şey olmuyor Eylül'cüğüm :( Halbuki benim inancımdır, kötüler kendi kendilerine cehennemi yaşarlar diye... ama yaşamıyorlar sanırım, bilmiyorum... Hep kötüler var, hep kötüler yönetiyor, hep kötüler etrafımızdalar, hep kötüler başroldeler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Kızlı Erkekli Kedili, benim de kafam senin gibi karışık. Evet kötüler her yerde çünkü onlar baskınne yazık ki. Vicdanı, ahlakı, merhameti olmayan için, amaçları yolunda her şey mübah olduğu için eze eze geçiyorlar... Bazen siyasi, bazen de işte böyle doğaya, hayvana karşı.. Bizler bir adım atmadan önce vicdani açıdan durup düşündüğümüz için daha az çıkıyor sesimiz, onlar ise kanserli hücre gibi yayılıyorlar. Neyse. Ben yine de dediğin gibi olduğunu düşünmek istiyorum. Biz fark edeniyor olsak bile, onların kendi cehennemlerini yaşıyor olduklarına inanmak istiyorum, aynı senin dediğin gibi.

      Sil
  5. Ahhh ahhh bir geçirsem elimi o canları sokaklara barınaklara terk edenleri. tek tek öldürsem gözümde değil yemin ederim. Geçen hafta yaptığımız beslemede sokakta gördüğümüz canların yarısı saf kan ve ya saf kan melezleriydi. Nasıl verecekler dilsiz kulların hesabını? hangi dine hangi vicdana hangi insanlığa sığar sokağa bırakmak. Her gün derneğe yeni köpekler kediler geliyor, kuma yapmamış da eve yapmış da mışmış da mışmış . suratlarına bir tane vurasım geliyor almazsanız sokağa bırakıcam diye tehdit ediyor bir de utanmazlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen katılıyorum. Vallahi hepsi buharlaşıp dünyadan silinse mutlu olurum. Dünya derin bir nefes alır her şeyin başında. İçim parça parça oluyor, dayanamıyorum gerçekten. :(

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...