Sayfalar

30 Kasım 2015 Pazartesi

Tatlı Pazartesi | Komik Bıyıklı Kediler


Merhabaa!
Bu hafta Tatlı Pazartesi'nin konuğu, birçoğumuzun internette komik video ve fotoğraflarına bakmaktan çok keyif aldığımız, canımız cicimiz, komik mi komik kediler!
Ama bunlar öyle bildiğiniz kediler değil: Bıyıklı kediler!

"Bıyıksız kedi mi olurmuş ki?" dediğinizi duyuyorum. Tabii ki olmaz ama bunların bıyıkları başka bıyık!
Pala bıyıktan, Hitler bıyığına, Şarlo bıyığından, bıçkın sokak serserisi bıyığına, kıro bıyığından janti jön bıyığına kadar hepsi var.
Siz de benim gibi komik kedi görsellerine bayılıyorsanız, hadi bir göz atın o zaman. :)

Herkese sağlık dolu, keyifli ve güzel bir hafta dilerim.

(Not: Şaşırarak fark ediyorum ki bıyıklı kedilerin çoğu siyah-beyaz.
 Not2: Yayının sonuna yedi adet de bıyıklı köpek fotosu ekledim, onlar da pek şeker. :) )







23 Kasım 2015 Pazartesi

Tatlı Pazartesi | Tüyap Artist 2015'in Ardından


Merhabalar!
Bu hafta Tatlı Pazartesi'nin konuğu aslında bir hafta kadar gecikmeli geldi maalesef.

Bundan bir önceki haftasonu Artist 2015'i gezmek için Tüyap'a gittik. Hatta cumartesi günü gittik, ben gecesinde fotoğrafları blogda paylaşırım, belki pazar gitmek isteyen birilerinin işine yarar diye düşünmüştüm. Ama fuar dönüşü kameramı annemlerin arabasında unutunca :( ne yazık ki bu planım suya düştü
Eh, bir hafta gecikmeli de olsa paylaşayım bari dedim ve bir hinlik yaparak Tatlı Pazartesi ile de birleştirmiş oldum ;)

Eserler burada benim gezme yani fotoğraf çekme sıramla yer alıyor. Ve tabii ki beni cezbeden eserleri çektim. Ah tabii çok beğendiğim ve fotoğrafı iyi çık(a)mamış olanlar da var, onları paylaşamıyorum maalesef.

Herkese çok güzel, rengarenk, yaratıcı bir hafta dilerim.











16 Kasım 2015 Pazartesi

Tatlı Pazartesi | Sokak Sanatından Yaratıcı ve Muzip Örnekler -1-


Merhaba!
Bu haftaya ülkece ve dünyaca pek de moralli başladığımız söylenemez değil mi? 
Terörün olduğu bir dünyada huzurla, güvenle nefes alabilmek ne mümkün!
Kötülüğün kol gezdiği şu hayatta, sanat ile, müzik ile, edebiyat ile, doğa, dostluk, aşk ve sevgi ile kendi küçük ama kıymetli hayatlarımızı renklendirip, iç huzurumuzu koruyabilirsek ne mutlu bize.

Bugün Tatlı Pazartesi'de yüzümüze tatlı bir tebessüm yerleştirecek bir seri var.
İngilizcede "Street Art" olarak bildiğimiz sokak sanatı çalışmalarına oldum olası çok düşkünüm. Tabii sokak sanatının yelpazesi oldukça geniş. Mesela dudak uçuklatacak güzellikte duvar resimleri sokakları muhteşem bir havaya sokarken, ben onlara başka bir seride yer vereceğim.

Bugün ise daha çok, sokaktaki sıradan hatta alakasız obje ve öğelerin sanatçılar tarafından çok yaratıcı ve muzip şekilde dönüştürülmüş ve uyarlanmış hallerine bir göz atalım istiyorum. Bu çalışmaları gerçekten çok ama çok seviyorum, izlemekten inanılmaz zevk alıyorum.
Keşke bizim sokaklarımız da bu örneklerle dolup taşsa.
Sabahın köründe işe giderken, köşeyi dönüp de böyle sevimli, yaratıcı, sivri zeka örneklerini görüp de gülümsemeyi kim istemez ki?

Hayat espri ile, mizah ile, sanat ile güzel. 
Bizim ülkede bu uygulamaları yapsanız, birçok belediye gelir, hemen üstünü kapatır.
Gelişmiş ülkelerde sanata çok değer veriliyor deriz hep. Eh, adamlar sanatı yücelttikleri için gelişebilmişler işte. Denklem bu kadar basit. Sanata uzak olan insan da hödük kalıyor, beyinen güdük kalıyor, eller havaya çemberinin içinde sıkışıp kalıyor işte, yazık.

Herkese güzel, keyifli, muzip ve tatlı bir hafta dilerim.

(Not: Yazının başlığında -1- yazıyor. Yani ne demek? İleriki haftalarda bu serinin devamı gelecek demek.;) )







9 Kasım 2015 Pazartesi

Tatlı Pazartesi: RAFAL OLBINSKI -1-


Merhaba!
Tatlı Pazartesi geri döndü! 
Hazırlamak ve yayınlamaktan çok keyif aldığım bu tatlı seri, bugünden itibaren her pazartesi sabahı sizlerle buluşacak ve eminim ki her seferinde "Acaba bu haftanın konusu kim / ne?" diye sizleri meraklandıracak.

Evet, madem başladık, bu haftanın tatlısı, 1943 yılında Polonya'da doğan ve 1981 yılından beri Amerika'da yaşayan, sürrealist ressam / illüstratör Rafal Olbinski.
Sanatçının Wikipedia sayfası için sizi buraya alayım.
Malum, sanatçı / tasarımcılarla ilgili uzun ve detaylı bilgi girmiyorum, merak edeni google'a havale ediyorum.:)

Bu arada, çok aşırı görsel yüklemesi yaparak sizi sıkmamak ve yormamak adına, Rafal Olbinski'nin çalışmalarını iki bölüme ayırarak yayınlayacağım. İkinci bölüm başka bir haftaya.

Hepinize harika bir yeni hafta ve gerçek üstü güzel ve keyifli geçecek günler diliyorum! 






7 Kasım 2015 Cumartesi

"TATLI PAZARTESİ" GERİ DÖNÜYOR!


Herkese merhaba!
Ruhumuzu pazartesi sendromundan kurtarmak, haftanın ilk gününe tatlı bir gülümsemeyle ve içimiz açılarak başlayabilmek için, bazen illüstratörlerden, tasarımcı ve sanatçılardan çalışmalar, bazen de sadece bize keyif verecek ilginç toplama görseller paylaştığım Tatlı Pazartesi serisine uzunca bir süre ara vermiştim.
Oysa hem ben çok keyif alıyordum bu seriyi yapmaktan, hem de ziyaretçilerimin de pek keyifle takip ettiğini biliyordum.
Hal böyle olunca, aynı keyifle ve tatlılıkla Tatlı Pazartesi'yi önümüzdeki pazartesi günü yeniden başlatma ve artık her hafta başında aksatmadan sizlerle buluşturma kararı aldım.

Eh, o zaman ne diyelim?
Pazartesi görümek üzere. :)


İllüstratör / Illustrator: Marie Desbons

Bodrum, İstanbul ve Bir Kadın



























Şu anda Bodrum'dayım. Yine.
Canım gibi sevdiğim, içinde olmaktan en çok mutlu olduğum yerlerden birinde, balkonumdayım. Denize, dalgalara karşı. Yine.
Arada İstanbul'a gittim, üç hafta kalıp geri döndüm. Yarın sabah şehre uçuyorum. Hatta siz bunu okuduğunuzda ben İstanbul'da olacağım.
Yine.

Güzel Yaz, Acı Yaz
Her sene olduğu gibi, bu yaz da pılımızı pırtımızı, işimizi, gücümüzü toplayıp Bodrum'a geldik ve yaklaşık üç ay yaşadık burada. 
Çok güzel bir yazdı. Çalıştık, dinlendik, denize girdik, denize baktık, şaraplar içtik, mis kokulu sabah kahveleri ile uyandık, kıpkırmızı yaz domateslerine doyduk, aile toplaşmacaları yaptık, açık hava sinemalarına yayıldık, sevdiklerimizi gördük, doğum günlerimizi kutladık, mumlar üfledik, pastalar yaptık.
Tenimiz güneşle buluştu, kolumuza denizin tuzları yapıştı, onlarca güneş batırdık, dolunaylara daldık, yazdık, çizdik, hayaller kurduk, mutlu olduk, güldük.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...